Intilnirea Cluster 1 (03.06.2016) Moldova

În data de 03.06.2016 în Republica Moldova a avut loc prima ședință Cluster a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sociale în vecinătatea țărilor estice prin sporirea Asistenților Sociali și asociațiilor sale”, împreună cu partenerii din Armenia, Georgia, Azerbaidjan, Austria și Moldova. La această întâlnire a participat coordonatorul principal al proiectului, Nicole Maria Bauer și expertul internațional social, Robert Kroiss.

În discuție au fost puse următoarele întrebări: prezentarea rezultatelor preliminare a scopurilor și obiectivelor strategice, identificarea temelor și activităților regionale, discuții / întrebări, cartografierea organizațiilor din domeniul social, identificarea necesităților de dezvoltare profesională, training-uri, probleme administrative, etc.

Fiecare țară a prezentat obiectivele planificate și toți partenerii au participat la discuții,  și-au expus părerea, au dat  recomandări de îmbunătățire a obiectivelor. În continuare au fost puse în discuție identificarea temelor pentru trainingurile regionale. Din temele propuse au fost selectate două teme: Profesionalizarea profesiei de asistent social și păstrarea familiei.